hordozós kabát no. 2.


ez már valóban hordozósKABÁT. fagy- és hóálló.
így nézett ki a kabát, mielőtt Ildivel hozzáláttunk volna a szétszabáshoz:

aztán itt vágtunk, ott varrtunk egy keveset, és íme a végeredmény:


Janka szépen belefér. és én is. :) egy kicsit nehézkes levenni és felvenni, némi rutint igényel. nekem pl Sebi szokott segíteni, ha ráakad Janka fejére. sajnos ha sapka van rajta, akkor általában felakad.
a módszer pedig a következő: kiszállok a kocsiból, leveszem a kabátomat, Jankáról is leveszem a kabátot, csak a vékony polár overál marad rajta. kendőbe teszem, fel a hátamra, és szépen, nagy ívben meglendítem a kabátot hátrafelé. ha mákom van, pont beletalál a nyílásba Janka feje. ha nincs mákom, akkor kezdem elölről. addig próbálkozom, míg nem sikerül, aztán begombolom, behúzom hátul is, sál föl, és indulás. ha bemegyek valamilyen boltba, azért nem próbálom meg levenni. 5-10 percet ki lehet bírni kabátban is. ebből a szempontból egyébként ideálisabb egy át nem alakított kabát, amit valóban csak rákanyarítok a babára meg magamra, mert azt könnyebben le is veszem. viszont az annyira szellős, hogy csak ősszel-tavasszal lehet használni, télen már igencsak fagyos lenne...

na, ha pedig valahova hosszabb időre megyünk be, vagy visszaértünk a kocsihoz, akkor először a kezemet varázsolom ki a kabátból (egy ilyen szűk fazonnál ez azért elég sok energiát igényel), azután leemelem Janka fején át a kabátot (ez pedig a karom nagyfokú hajlékonyságát feltételezi). a művelet elég nehéz, de nem lehetetlen! vettem már le úgy is ezt a kabátot, hogy Janka aludt közben, és nem is ébredt fel.
egyszóval jó ez a kabát, megérte átalakítani, a fehérváriaknak is nagyon tetszik, sokan megjegyzik, milyen jó helye van ott Jankának, meg biztos nem fázik, és nahát! milyen szuper találmány! :)

Megjegyzések

 1. Ez tényleg fantasztikus találmány! Nem lepődnék meg, ha nemsokára szétszabdalt kabátokról olvasnák kismamás blogokon!
  Nagyon ügyesek vagytok.

  VálaszTörlés
 2. Gyönyörű ez a kabi...szeretném én is átalakítani a hasonló szűk-hosszú szabású kabimat, ami ráadásul toll béléses:-)
  Kérdés: "szimplán" toldást varrtál a kivágott hátrészhez, vagy zipzárral tetted hordozóssá, amit, ha nem hordozol is tudsz hordani? Milyen anyagot használtál (külső/bélés...esetleg belülre "selyem"bélés, hogy jobban csússzon? És még megannyi kérdésem van, amíg egyszercsak hozzálátok, még mielőtt kitavaszodik:-)
  Köszönöm, Andi

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések