nutella - természetesen házilag
kép nem készült, mert finomabb annál, mint hogy erre sor kerülhetett volna. :)
a recept Eneh-től származik, bár némiképp átdolgoztam, hogy egyszerűbb legyen megjegyezni a mennyiségeket.
Házi nutella
10 dkg vaj
1 dl tej, vagy víz ( a víz nem romlik, a tej viszont igen, tehát jobban jársz talán a vízzel)
10 dkg törökmogyoró
10 dkg méz
5 dkg étcsokoládé (75-85%-os kakaótartalmú)
a mogyorót pirítsd meg egy serpenyőben szárazon, majd még melegen dörzsöld le róla a héját egy konyharuhába csomagolva. ezután daráld le. nekem a kávédarálóban 3-4 részletben sikerült.
a tejet/vizet és a vajat melegítsd föl, öntsd hozzá a darált mogyorót és főzd még egy pár percig kavargatva, hogy jól átvegye a massza a mogyoróízt.
ezután húzd le a tűzről, keverd bele a csokit, míg el nem olvad teljesen, és végül a mézet is. fontos, hogy a méz csak a végén kerüljön bele, ne főzd azzal együtt, mert akkor elvesznek az értékes tápanyagok belőle.
kész, mehet az üvegbe, hűtőbe.
vigyázz vele, mert nem lehet abbahagyni!!! :D
a recept Eneh-től származik, bár némiképp átdolgoztam, hogy egyszerűbb legyen megjegyezni a mennyiségeket.
Házi nutella
10 dkg vaj
1 dl tej, vagy víz ( a víz nem romlik, a tej viszont igen, tehát jobban jársz talán a vízzel)
10 dkg törökmogyoró
10 dkg méz
5 dkg étcsokoládé (75-85%-os kakaótartalmú)
a mogyorót pirítsd meg egy serpenyőben szárazon, majd még melegen dörzsöld le róla a héját egy konyharuhába csomagolva. ezután daráld le. nekem a kávédarálóban 3-4 részletben sikerült.
a tejet/vizet és a vajat melegítsd föl, öntsd hozzá a darált mogyorót és főzd még egy pár percig kavargatva, hogy jól átvegye a massza a mogyoróízt.
ezután húzd le a tűzről, keverd bele a csokit, míg el nem olvad teljesen, és végül a mézet is. fontos, hogy a méz csak a végén kerüljön bele, ne főzd azzal együtt, mert akkor elvesznek az értékes tápanyagok belőle.
kész, mehet az üvegbe, hűtőbe.
vigyázz vele, mert nem lehet abbahagyni!!! :D
Megjegyzések
Megjegyzés küldése