ha ősz, akkor gesztenye!


Megállíthatatlanul ősz lett. az első ijesztően hideg és esős hetek után azért most nagyon örülünk ezeknek a meleg napoknak. és persze kezdetét vette a mindenféle lehullott termés-gyűjtés is. Sebi addig pakolja a zsebeit gesztenyével, amíg csak el nem kezd belőle kifelé potyogni. persze ilyenkor sem esik kétségbe. ami már nem fér be az ő zsebébe, az belefér az én táskámba! így eddig bárhová is mentünk, mindig gesztenyével tértünk haza. (vagy mogyoróval, dióval)
Sebi egy percig sem kótyavetyélte a gesztenyéket és az idejét, ahogy hazaértünk, azonnal megfürdette őket és egy szitába tette lecsöpögtetni. míg a gesztenyék száradtak (és Janka aludt, a kis rendes), előkészítettük a fogpiszkálókat és egyéb kellékeket. aztán jöttek a kis gesztenye bábuk sorban. a sünit élvezte legjobban. de készült kip-kop is, egy hernyó és egy nagyorrú kutya is.

Sebi boldog volt a végeredménnyel, csak egy kis apró bökkenőt talált: "de anya! hát most mindegyikből kell még egyet csinálni, mert egyedül vannak. hát a gesztenye gyerek nem tud beszélgetni a gesztenye állatokkal! és az állatok sem a gesztenyegyerekkel! akkor csináljunk mindegyikből még egyet, hogy mindegyiknek legyen barátja!"
nem, mielőtt bárki azt gondolná, hogy elkészült a következő sorozat is: nem vagyok szuperhős, és egyébként is, két gyerekem van. :)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések