Szoptass szabadon!


Kampány a nyilvános szoptatásért. a nemzetközi akcióhoz idén Székesfehérvár is csatlakozik. és hogy ez mit is jelent pontosan? október 2-án, szombaton, délelőtt 11-kor összejövünk egy közös és nyilvános szoptatásra. és hogy miért tesszük mindezt? azért, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szoptatás a világ legtermészetesebb dolga, ami miatt nem kell kivonnunk magunkat a társas életből, pláne nem elbújni valahova, hogy az emberek ne is lássanak! szoptass szabadon ott és akkor, ahol és amikor a babád éppen megéhezik! legyen az étterem, busz, egy park, cukrászda, kávézó, bevásárló központ, játszótér, templom.
hogy néhány élményemet, tapasztalatomat is megosszam veletek:
volt negatív tapasztalatom, bár ez a csúnyán nézésnél nem ment tovább. beszólni még senki nem szólt be amiatt, hogy szoptattam (ha megtenné valaki, azt hiszem, nem állnék jót magamért...).
viszont volt pozitív élményem is: egyrészt a kisgyerekek nagyon szeretik nézni a szopizó babákat. az egészen kicsik, csak szimplán odajönnek és áhítattal nézik. a nagyobbak már kicsit félénkebbek, de ha mondom, hogy nyugodtan odajöhetnek megnézni, akkor azért odajönnek. Volt nagyon jó élményem pl a Tescoban, ahol még a kinti részen egy mézárus hívott oda, hogy üljek le a székére nyugodtan szoptatni. közben pedig beszélgettünk. mindenféléről, főleg a gyerekeinkről.
Vannak olyan helyek, ahol kifejezetten szeretek szoptatni, és ez itt most egy kicsit a reklám helye:
Museum Café. itt nemhogy nem szólnak rám, nem is néznek csúnyán, el sem fordítják a fejüket, sőt, még szopi közben is "hajlandóak" beszélgetni az ember leányával. abszolút bababarát hely, nem beszélve arról, hogy még pelenkázójuk is van! pont ezek miatt a dolgok miatt lesz ez a szopis kampány helyszíne.
Öreghegyi Patika. itt is lehet szoptatni egészen nyugodtan, és közben ugyanolyan jót lehet beszélgetni a gyógyszerészekkel, mint a kávézó felszolgálóival. kényelmes szék, és egy pohár víz, közben beszélgetés. kell ennél jobb hely egy szoptatásra?
Romkert fala. a múltkor a Fehérvári Vigasságokon szoptattam itt. jó, hogy fel lehet rá ülni, és belátni az egész főteret. :)

várom, hogy ki hol szeret szoptatni, és milyen pozitív, vagy negatív élményeitek voltak már a nyilvános szoptatással! írjatok a megjegyzésbe! olyan kiváncsi vagyok!

és találkozzunk október 2-án a Museum Caféban (a Babamúzeum udvarában) 11-kor egy közös szoptatásra! (gyülekezés 10:30-tól)
utána egy hordozós sétát tervezünk, hogy kicsit ráhangolódjunk a III. Nemzetközi Babahordozó Hét eseményeire.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések