Janka nagyszülős

Régóta készülök rá, hogy összegyűjtöm a nagyszülős és dédszülős képeket a gyerekeimről. egyelőre Janka részéről van meg a gyűjtemény, Sebié egy kicsit nagyobb kutatómunkát igényel.

Kezdjük a dédszülőkkel.
dunaújvárosi dédipapa. Janka egy kis falat a kezében.nagyon jól megértik egyébként egymást, öröm nézni, ahogy az idős nagypapám beszélget a dédunokájával. valóban igaz, hogy van valami közös az öreg emberekben és a pici gyerekekben. :)



dunaújvárosi dédimama. még ebéd helyett is képes Jankázni. :)


cecei dédi. a kedvenc mondásom tőle: "Egy kisgyereknek nagyon nehezére esik sírni, ha nincsen baja!" :) Janka baba valóban nem sírós, és szeret mindegyik dédije karjában lenni.


sárbogárdi dédipapa. mindig van valamilyen érdekes története az életéből. Janka kapcsán azt mesélte el, hogy mikor ők gyerekek voltak, mindig mentek a falubeli kisebb gyerekekkel azokhoz a házakhoz, ahol pici baba volt, és nézték, hogyan szoptat az anyuka. azóta én is megfigyeltem, hogy a kisebb gyerekek nagyon szeretik nézni a szoptatást.


sárbogárdi dédimama. minden gyereknek, unokának, dédunokának számon tartja a születésnapját, és mindenkinek megnézni, megjegyzi, mi volt a születése napján a bibliaolvasó kalauz szerint az ige. amit Janka kapott: " Ő a mi békességünk." Ef. 2,14.
a másik érdekesség, hogy mama dédnagymamáját hívták Jankának. hivatalosan Johanna volt, de Jankának becézték.


Mami. Janka szerinte egy kis keltkalács. :)


Sanyi papa. tőle kapjuk a tipikus beszólásokat hordozás és gyereknevelés ügyben. :) ő csak poénkodik, mi meg vesszük a lapot. :)


Nagyi. eszméletlen milyen rugalmas. nem csak úgy "simán" Jankázik, hanem hordoz és pisiltet is! :)


István papa. szereti böfiztetésre elkérni Jankát. nem is tudom, mi lesz vele, ha majd már nem kell böfiztetni. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések