hordozókat teszteltem


A tapasztalataimat már elég régóta meg szeretném írni, de nem jutok el odáig soha... remélem most be tudom fejezni a bejegyzést.

na, lássuk akkor: először egy Bamberoo csatos. a Székesfehérvári Babahordozó Klub tulajdona, egy hónapig volt nálam. hááát... én többet vártam a Bamberoo-tól.
de lássuk előbb, mik az előnyei: jó nagy a body része, még Sebi is belefér. Ki is használta a helyzetet, pár napig felváltva kellett Jankát meg őt hordoznom. aztán nagyon jól állítható a vállpánt akkor is, ha már felvetted a gyereket. ez nagy előny, mert én többnyire kabátra vettem fel, és az úgy működött, hogy jól kilazítottam a pántjait, hátamra a gyerek, fel a pántok (így könnyen bele tudtam dugni a kezem), és aztán szépen meghúztam a pántokat. kocsiból kiszállva ez egy nagyon egyszerű és kényelmes megoldás volt.
a fejtartója is nagyon jó, egyedül is simán fel tudtam kapcsolni.

amiben csalódtam: a vállpánt párnázottsága. olyan vékony benne a bélés, hogy totál összegyűrődik, és egy idő után már vág is. a fenti képen lehet látni. kabát fölött ok volt, de kabát nélkül hosszú távon nem kényelmes. hozzáteszem, az én vállaim nincsenek kipárnázva, egy más testalkatú anyukának kényelmesebb lehet.



FiDiNi erszény: nálunk ez az apás hordozó, Dávid ugyanis csak csípőn hajlandó hordozni. és most már csak ebben az erszényben. van egy Babasling-ünk is, de nem használja. ha mosásban van az erszény, inkább kézben cipeli Jankát.
kb 6 hónapos volt Janka, mikor vettük, azóta használatban van. állítható a mérete, és szivacsosak a szélei. mi kell még? ja igen, a pántok, amikkel be lehet állítani a méretét, Janka nagy kedvencei, azokat szokta rágni elalvás előtt. :)


Klubos Manduca: nem sokáig volt nálam, de ha csatos, akkor ez a best. állat kényelmes, a derekamnál is nagyon kényelmes, a gyereket könnyen bele lehet tenni, nagyon jól párnázott a vállpántja is, derékrésze is. minden apró részletét testre tudod szabni. ez a csatos a szerelem, de saját még nincs...


Kendő. a képen egy didymos smaragd indio. télen a csatosnak nagy előnye, hogy nem lóg le a sárba. ebből következik, hogy a kendőnek ez a hátránya. de: nem mindegy, mivel kötsz. én egy Lana Caffee-t nyüstöltem (barna színű), amin nem látszott meg a sár, így ideális volt az őszi-téli szezonban. azt hiszem, ha a Lana és a Didymos közötti különbséget szeretném leírni, az röviden annyi, hogy a didymos nagyon dekoratív, a Lana viszont elnyűhetetlen. A Lanát használhatod bárhol, bármikor, sárban, fagyban, játszótéren, parkolóban. a Didymos ennél jóval kényesebb. plusz ugye a Lana nehezebb gyereknél is nagyon kényelmes.
de visszatérve a kendőre, mint hordozó típusra: télen bent csak ezt használom, kint meg inkább csatosat, ha van. most nincs, így kintre is kendőt használok. nem lehetetlen kabátra kendőt kötni, de jóval tovább tart, mint egy csatost feldobni. és kell hozzá egy jó kötés, ami nem csúszik le a válladról. mondjuk egy nepáli.


Babasling. többnyire csípőn hordozásra alkalmas. fixre be kell állítani a méretét, nem lehet utólag rajta húzni, ha már benne van a gyerek. viszont kabátra könnyen fel lehet venni, ha csak rövidebb útra indulsz. nálunk ez volt a kocsiban lévő hordozó, míg a gerincem azt nem mondta, hogy nincs tovább féloldalas hordozás egy percig sem. én nagyon szerettem.


Lana mei-tai. szerintem ez egy tökéletes mei-tai. na jó, ez nem is egy mei-tai, hanem egy hibrid. kényelmes a derékrésze, párnázott és csatos. a body része, mivel kendő szövetből van varrva, ugyanolyan jól rásimul a babára, mint a kendő, plusz a vállpántjai is széles kendős megoldásúak, így nagyon jól lehet vele körülkötött háti kötést csinálni, vagy egyéb kendős finomságokat, amiket egy szimpla mei-tai-al nem, és amik jobban tartják a baba gerincét. egyszóval sokoldalúbb, mint általában a mei-tai-ok. ettől függetlenül, én nem sokat használtam, nem vagyok mei-tai-os típus. valószínűleg azért mert alapvetőleg kicsit végletes ember vagyok, így ha hordozás, akkor vagy legyen jó hosszú (minimum 4,7-es) kendő, vagy egy kompakt kis csatos. :)

azt hiszem végeztünk egyelőre. nyáron még biztos lesz egy ilyen bejegyzés gézkendőről, fürdős kendőről és egyéb finomságokról. addig pedig jó téli hordozást mindenkinek!

Megjegyzések

  1. Olyan nagyon jó,hogy nektek van már ez a lehetőség! Hajrá hordozós anyukák,apukák!!!!!!
    Nekem is nagyon jó érzés volt nyáron Jankát hordozni.:)
    A képet elküldöd?:)

    VálaszTörlés
  2. persze, ha megtalálom... próbálkozom. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések