flyLady - első hét

eltelt az első flylady hét.
a teendők listája is bővült.

kezdjük az elején.
1. felkelek, beágyazok, szellőztetek, rendet rakok a hálószobában.
ettől eléggé féltem, mert hát a hálószoba nálunk elég alternatív. 3 db matrac a földön, két szék, és két fotel. ennyi. és ez nem ad túl rendszerezett képet, plusz nincs semmi olyan hely, ahova pakolni lehetne. se polc, se szekrény. viszont igen, most már a hálószobánk is rendezett. minden reggel beágyazunk. ha én nem, akkor Dávid csinálja meg, mert olyan rendes. :) és jó benézni napközben a hálóba. :)

2. felöltözöm, fogat mosok, cipőt húzok.
az öltözés, fogmosás megy. most már cipőm is van. illetve eddig is volt, csak az egyik doboz mélyén. de most felfedeztem, és használatba vettem, mint benti cipőt. merthogy Via szerint igenis fontos a benti cipő. több okból is. és végiggondolva, a gyerekekre is benti cipőt adok, és egész nap abban vannak, akkor én is simán lehetek. most egy beleugrós kis tornacipő szerűségem van, de szeretnék majd egy puhatalpút varrni magamnak.

3. pakolj egy kritikus területen 2 percig!
ez a kedvencem. :) annyira jó 2 percig pakolni, és aztán, ha letelt az idő, otthagyni az egészet! :) és az a durva, hogy a 2 perc nagyon kevés, és mégis hatásos! egyáltalán nem megerőltető, és mégis látványos. és 2 perce mindig van az embernek. érdemes kipróbálni.
hasznos, ha van hozzá egy jó időzítőd. elkezdtem keresgélni, mert gondoltam, ha már veszek, akkor valami dizájnos cuccot szeretnék. de egyedül az ikeában találtam kedvemre valót. elképzelni el tudnék mást is, de nem gyártanak. szóval a Magyarországon fellelhetők közül még ez néz ki a legjobban.

4. megreggelizem.
pf...:( hát ez még eddig nem jött össze. és tartok tőle, hogy nem is fog... :( két gyerek mellett?????? örülök, ha egy teát meg tudok inni. a reggeli nálam úgy néz ki, hogy megiszom egy pohár teát, aztán a szilárd táplálékot úgy itt-ott összecsipegetem, állva, jövés-menés közben, kocsiban. épp akkor és ott, amikor, és ahol a gyerek hagyja. ez nem tudom, másnak működik? nekem Janka ébredés után kb fél, maximum háromnegyed órával már a hátamon van, mert elfárad és nyűgös. gyerekkel a háton pedig nem lehet reggelizni, max pár falatot bekapni. mindegy, remélem egyszer megnő ez a gyerek is, és akkor tudok majd talán reggelizni is. (álom)

ezzel vége is a reggeli teendőknek.

következzen az esti lista:
Link
1. mosogatás, mosogatófényesítés. megy. egy nap maradt csak ki, amikor egész nap nem voltunk itthon, és este már holtfáradt voltam. de nem volt gond, mert egy alapvetőleg tiszta mosogató egy nap alatt nem tud annyira összeokolódni, hogy sikálni kelljen. így másnap pótoltam a dolgot.
viszont így, hogy a mosogatóm csillog-villog, elviselhetetlenné vált a tűzhelyem látványa. nálam ez ugyanolyan kritikus pontja a konyhának, mint a mosogató. állandóan kifut valami, és sosincs időm (kedvem?) letakarítani, így pár hetente gyakorlatilag vakarhatom le róla a ráégett koszt.
most eldöntöttem, hogy ennek is véget vetek, hiszen ha a mosogatóra tudok 5 percet szánni, akkor a tűzhelyre is, nem? így tegnap este jól letakarítottam, s felírtam a listámra, hogy este a mosogató után a tűzhelyet is ki kell fényesítenem, azaz áttörölnöm ecetes konyharuhával. így minden nap csak ennyit kell rááldoznom, és nem lesz többé koszvakargatás.

2. kritikus terület 2 perc!
este kicsit nehezebben szánom rá magam, de azért még nem hagytam ki egyszer sem.

3. kikészítem a ruhámat holnapra.
ez ma került a listámra.

megyek is, mert az esti listámból még semmit nem csináltam meg.
jóéjt! :)

Megjegyzések

  1. Fly Forrest, Fly!!! Most kezdek pakolni én is a szobámban! Mi mindenre jó egy blog!!! :D:D

    VálaszTörlés
  2. ja, sok sikert! :) azóta találtam egy bejegyzést a magazinok rendszerezéséről is kiszanálásáról is. majd megkeresem újra, és belinkelem. nekem sem árt. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések