Málnafagyi

Találtam egy nagyon jó málnafagyi receptet. nálunk problémás a fagyi téma, mert én nem eszem finomított cukrot, sőt, a tejnek is csak a joghurt/kefír formáját. így a fagyizó nálam nagy bűnözésnek számít (azért néha elcsábulok egy étcsoki fagyira, az borzasztó finom)
ez a házi recept viszont cukormentes, és nagyon gyorsan elkészíthető. nálunk nagyon nagy kedvenc. biztos, hogy másféle gyümölccsel, vagy akár lekvárral is elkészíthető.

hozzávalók:
2 nagy doboz natúr joghurt (kb 8 dl)
1 csomag fagyasztott málna (persze ha van friss, akkor abból még jobb lehet!)
ízlés szerint méz

a hozzávalókat elturmixolod, és egy nagyobb tálba öntve megfagyasztod. ilyen egyszerű. :)
fogyasztás előtt minimum fél órával érdemes kivenni a fagyasztóból, mert kőkeményre fagy, és kell neki egy kis idő, míg felenged. utána mi késsel szeleteltük, aprítottuk. nem krémes állagú, de nagyon nagyon finom. :)

Egy Stahl Judit könyvben olvastam csak futólag, hogy lehet ilyet készíteni tejszínhabbal is valamilyen dzsemmel, az a felvert tejszíntől biztos, hogy krémesebb állagú lesz, ki lehet próbálni. :) én megpróbálom majd legközelebb a joghurtot felverni habverővel egy kicsit, mert tejszínt nem ehetek.

és a végére egy kép Sebiről, ahogy málnafagyizik. :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések