napkrém házilag
Miután sajnos a napkrémekbe, naptejekbe és egyéb hasonló készítményekbe igencsak sok a káros összetevő, úgy döntöttem, nem kenek ilyesmit sem magamra, sem a gyerekeimre.
és nekiálltam házilag keverni magunknak egy napozót.
a recept egyszerű:
hozzávalók:
20 g shea vaj
20 g kakaó vaj
20 g dió olaj (hidegen sajtolt)
20 g kókuszolaj (finomítatlan)
1 kávéskanál cink-oxid
1 kávéskanál titánium-dioxid
a vajakat fel kell olvasztani langyos sütőben, aztán hozzákeverni a többi hozzávalót, tégelybe önteni, és kész.
nagyon finom krém lett belőle. és a fizikai fényvédő részecskék ellenére sem fehér a bőrön! egyébként minél több cink-oxidot és titánium- dioxidot teszel bele, annál nagyobb lesz a faktor száma. nagyon fehér bőrűek rakhatnak bele többet is. de az alap összetevő vajak és olajak már magukban fényvédő tulajdonsággal rendelkeznek.
még több receptet olvashatsz itt.
és nekiálltam házilag keverni magunknak egy napozót.
a recept egyszerű:
hozzávalók:
20 g shea vaj
20 g kakaó vaj
20 g dió olaj (hidegen sajtolt)
20 g kókuszolaj (finomítatlan)
1 kávéskanál cink-oxid
1 kávéskanál titánium-dioxid
a vajakat fel kell olvasztani langyos sütőben, aztán hozzákeverni a többi hozzávalót, tégelybe önteni, és kész.
nagyon finom krém lett belőle. és a fizikai fényvédő részecskék ellenére sem fehér a bőrön! egyébként minél több cink-oxidot és titánium- dioxidot teszel bele, annál nagyobb lesz a faktor száma. nagyon fehér bőrűek rakhatnak bele többet is. de az alap összetevő vajak és olajak már magukban fényvédő tulajdonsággal rendelkeznek.
még több receptet olvashatsz itt.
Szia Mira!
VálaszTörlésA Shea vajat, Kakaó vajat hol vetted? Cink oxidot, titánium dioxidot a patikában lehet kapni? Hány evőkanál 20g? Nincs olyan mérlegem ami ilyen kis egységnyit mér. :(
Előre is köszi
Rita
shea vaj és kakaó vaj a bionom.hu-ról származik. az oxidok patikában. nem tudom, hány evőkanál, ha idén is csinálok, megmérem. :)
VálaszTörlésmég egy észrevétel: az állaga melegben folyékony, így érdemes nem tégelybe, hanem flakonba tenni. vagy kevesebb olajat és több vajat tenni bele, hogy szilárdabb maradjon.
VálaszTörlés